Farlige telefonsamtaler

Den 28. mai 1980 forsvant Dorothy Jane Scott fra Anaheim i California. Hun var en alenemor som bodde sammen med sønnen og tanten sin. Hun ble beskrevet som en rolig og kristen jente som for det meste oppholdt seg hjemme – og som aldri rørte narkotika eller alkohol.

Den dagen Dorothy forsvant kjørte hun og to kollegaer til sykehuset, fordi den ene kollegaen hadde fått en allergisk reaksjon fra et edderkopp-bitt. Da de ventet på at papirarbeidet skulle klargjøres, skulle Dorothy hente bilen og vente på de to andre ved sykehusets hovedinngang. Da kollegaene kom ut var ikke Dorothy der, men bilen hennes kom kjørende kort tid etterpå, i høy fart. Men plutselig skiftet bilen retning og kjørte vekk fra sykehuset. Ingen av de to kunne se hvem som kjørte bilen, de ble blendet av lyktene. Føreren av bilen hadde også slukket billyktene da den kjørte ut på veien, til tross for at det var kvelden og mørkt. Dorothy ble meldt savnet et par timer senere – da ingen fikk kontakt med henne.


Dorothy Jane Scott (bilde: the-line-up.com)

Skremmende telefonsamtaler
I flere måneder før Dorothy forsvant, hadde hun mottatt flere skremmende telefonsamtaler fra en ukjent mann. Det er grunn til å tro at mannen forfulgte henne, og var en såkalt «stalker». Dessverre blir ikke slike hendelser tatt så alvorlig som de burde. Mannen hadde blant annet truet Dorothy, og sagt at han ville «kutte henne opp i småbiter, slik at ingen noensinne ville finne henne». I andre telefonsamtaler kunne han fortelle henne hvor mye han elsket henne – temperamentet til mannen skiftet raskt. Han fortalte henne også om daglige rutiner i hennes eget liv, for eksempel at hun hadde vært en tur på butikken. Dette var et tegn på at han overvåket henne og visste hvor hun befant seg til enhver tid.

En dag hadde også mannen bedt Dorothy om å gå utenfor huset, fordi han hadde en gave til henne. Da hun gikk ut fant hun en vissen rose på vinduet til bilen sin. Etter trusselen om å drepe henne, hadde hun skaffet seg en pistol og begynte å ta karatetimer. Det var tydelig at telefonene skremte Dorothy, og at hun var redd for at mannen skulle gjøre alvor av truslene sine.

Dorothy hadde ingen kjæreste som de visste om, heller ingen annen mann i livet hennes som muligens telefonterroriserte henne. Dorothy uttalte en gang til familien sin at hun gjenkjente stemmen, men hun klarte ikke å plassere den.

Forsvinningen
Dagen etter at Dorothy forsvant, fant politiet bilen hennes. Den ble funnet i full fyr omtrent 16 kilometer fra sykehuset. Det var ikke spor etter hverken Dorothy eller gjerningsmannen i nærheten av bilen. 

I juni 1980 ringte en mann til en lokalavis, nylig etter at de hadde skrevet en artikkel om Dorothys forsvinning. Mannen påsto at han hadde drept Dorothy. Grunnen for drapet var visstnok at Dorothy hadde vært utro mot innringeren, da han konfronterte henne hadde hun benektet forholdet – som igjen førte til mordet. Politiet hadde grunn til å tro at dette var rette mannen som ringte og ikke en som bare var ute etter oppmerksomhet, han fortalte blant annet at Dorothy hadde på seg et rødt skjerf da hun forsvant, han opplyste også om flere detaljer som ikke var kjent via medier.

I hele fire år etter forsvinningen, hver eneste onsdag (helt frem til 1984) mottok også moren til Dorothy skremmende telefoner. Moren fikk som regel alltid disse telefonene da hun var hjemme alene. Men en dag svarte mannen hennes på telefonen, da la drapsmannen fort på røret, og telefonene stoppet. Mannen påsto hele tiden at han enten hadde Dorothy fanget, eller at han hadde drept henne. Det var aldri mulig å spore samtalene, fordi mannen aldri prata lenge i telefonen. 

Dorothy ble funnet 6. august 1984 av en mann som jobbet i nærheten av der liket hennes ble dumpet. Det var ikke mulig å finne ut hva dødsårsaken var ut i fra obduksjonen – så man kan ikke vite om hun ble drept, selv om det er sannsynlig.

Etter at hun ble funnet startet telefonsamtalene – igjen. Mannen spurte da «Er Dorothy hjemme?»
De siste samtalene må ha satt et ekstra støkk i familien, ikke bare begynner den farlige drapsmannen å ringe igjen, men han stiller også spørsmål som han allerede vet svaret på – som om han synes det er morsomt å plage familien. 

Vi får nok aldri svar på hvem som kidnappet Dorothy, men det er ingen tvil om at dette er eller var en veldig farlig person. Jeg har skrevet et innlegg om stalking tidligere, og hvorfor det kan være så farlig, innlegget kan du lese her.#kriminteressert #truecrime #krim #stalker #stalking

Kilder: medium.com, the-line-up.com og unsolvedmysteries.wikia.com. Bilde: the-line-up.com

 

4 kommentarer om “Farlige telefonsamtaler

 1. Hei. Datt tilfeldigvis over bloggen din, når jeg googla noe annet om true crime.
  Jeg har slukt hele bloggen på to dager på stranda i Thailand.
  Virker som du har slutta og skrive? Utrolig synd!
  Vel, jeg har i allefall kost meg masse.

  Liker

  • L: Hei! Så utrolig hyggelig kommentar! Jeg har veldig lyst å skrive igjen, men det tar mye tid. Men jeg lover å legge ut noe i nærmeste fremtid, nå er det jo juleferie 🙂 Stikk innom for å se!

   Liker

 2. Hei. Datt tilfeldigvis over bloggen din, når jeg googla noe annet om true crime.
  Jeg har slukt hele bloggen på to dager på stranda i Thailand.
  Virker som du har slutta og skrive? Utrolig synd!
  Vel, jeg har i allefall kost meg masse.

  Liker

  • L: Hei! Så utrolig hyggelig kommentar! Jeg har veldig lyst å skrive igjen, men det tar mye tid. Men jeg lover å legge ut noe i nærmeste fremtid, nå er det jo juleferie 🙂 Stikk innom for å se!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s