Drapene i Hinterkaifeck

I 1922 skjedde det flere merkelige drap på en gård ved navn Hinterkaifeck i Tyskland. En hel familie ble drept, og drapene står fortsatt uoppklart.


Bilde av gården som var åstedet for de grusomme drapene (bilde: Pinterest)

Det var seks ofre som drept, bonden Andreas Gruber og konen hans Cäzilia og deres datter Viktoria Gabriel. Alle barna til Viktoria ble også drept; Cäzilia på 7 år, og Josef på 2 år. Hushjelpen deres Maria Baumgartner ble også tatt av dage.

Drapene
Noen få dager før drapene fortalte Andreas sine naboer om funnet av fotavtrykk i snøen, som gikk fra skogen og inn på deres gård. Men det var ingen fotavtrykk tilbake til skogen. Han fortalte også om lyden av skritt på loftet og funnet av en avis på verandaen som ikke tilhørte familien. I tillegg forsvant nøkkelen til huset deres flere dager før drapene. Andreas undersøkte huset og loftet, men fant ingen. Han sjekket også skuret, og det ble oppdaget kloremerker på døren, akkurat som om noen prøvde å komme seg inn i skuret. Andreas gjorde kanskje en alvorlig feil da han ikke fortalte noe av dette til politiet, ettersom den mystiske personen som muligens oppholdt seg på gården kan ha vært drapsmannen. En ganske ekkel tanke egentlig, at noen oppholder seg på gården i flere dager og observerer familien, for og til slutt ta livet av dem alle sammen. 

Hushjelpen Maria var nyansatt på gården, hun ankom dagen da drapene skjedde, og mistet livet bare timer etter ankomsten. Den tidligere hushjelpen fortlot gården flere måneder før drapene, fordi hun mente at gården var hjemsøkt.

Det er ikke noe eksakt hendelsesforløp fra dagen, men det er antatt at de voksne og det eldste barnet i familien ble lurt inn i låven hvor de ble drept en etter en. Morderen har så gått inn i huset og tatt livet av det yngste barnet og hushjelpen.

Det tok noen dager før det ble lagt merke til at familien var savnet. Barnebarnet dukket ikke opp på skolen, og naboene stusset over at de ikke hadde sett familien på noen dager.

Politiet kom frem til at et gårdsredskap mest sannsynlig var drapsvåpenet. Det kom også frem at unge Cäzilia var i live flere timer etter at hun ble angrepet. 

 
Familien ca. år 1921 (bilde: metimeforthemind.com)

Bilde: defrostingcoldcases.com

Bilde: tblakebraddy.com

Mulige teorier
Politiet trodde først at motivet kunne være å rane familien, men den teorien ble forkastet da det ble funnet en stor sum penger i huset. Det som virkelig får meg til å grøsse på ryggen, er at politiet antar at drapsmannen ble på gården i flere dager etter drapene. Noen hadde spist maten til familien, matet både kyr og husdyr og naboene kunne vitne om røyk fra pipen etter drapene fant sted. 

Man antar at personen som drepte dem hadde god kjennskap til gårdsdrift, ettersom gårdsdyra ble tatt vare på og resten av gården ble drevet i et par dager etter familien ble drept. Personen brydde seg ikke om pengene som ble funnet i huset, og hadde muligens nok penger selv. Drapsmannen kjente også muligens til gården fra før av, og hadde en personlig grunn for og ta livet av dem.

Det gikk rykter i bygda om at Viktoria og hennes far Andreas hadde et incestuøst forhold, og at Andreas både var morfar og far til barnet. Det ryktet også om at Andreas ikke var en snill mann, som slo sin kone jevnlig.

Det er også en teori som handler om at yngstesønnens mulige far kan ha vært drapsmannen. En bonde ved navn Lorenz hadde tatt på seg ansvaret som far til lille Josef, og han betalte i tillegg barnebidrag. Rett før drapene hadde Viktoria planer om å saksøke Lorenz for mer barnebidrag. Lorenz var da drapene skjedde, gift med en kvinne som han også hadde barn med. Det er usikkert om kona hans visste at Lorenz var far til Josef, og om hun ikke visste om det kunne det ødelegge mye for ham at Viktoria skulle saksøke for barnebidrag. Denne mannen var også med på leitingen etter familien da naboene la merke til at de ikke hadde vært å se de siste dagene. Det går noen rykter om at Lorenz også var den som fant likene, men jeg finner ingen konkrete kilder på dette. Lorenz ble avhørt av politiet, men de kunne ikke finne noen kobling til drapene. 

I 1999 tok en eldre kvinne kontakt med politiet. Hun sa at hennes tidligere huseier innrømte til henne og ha informasjon om drapene. Myndighetene undersøkte tipset, og huseieren kom visstnok med utsagnet om at han hadde informasjon helt tilbake i 1935. Det var en potensiell mistenkt som ble nevnt den dagen, men politiet kom ikke videre med saken da den mistenkte ikke lenger var i live i 1999. Hadde den eldre damen sagt i fra om informasjonen hun satt på noen år tidligere kunne kanskje saken vært oppklart.

I 2007 tok studenter fra Fürstenfeldbruck politiskole på seg ansvaret om å undersøke saken på nytt. Det ble brukt mer moderne teknikker, men konklusjonen var at det er umulig å oppklare drapet etter så lang tid. Det var heller ingen beviser igjen som kunne undersøkes, enten var bevisene fra gården destruert, eller så ble de aldri tatt med fra gården til politiet. Det var heller ikke tatt fingeravtrykk, ellers så var ikke disse godt nok bevart. De kom allikevel frem til en mulig mistenkt, men de ønsker ikke å gå ut til offentligheten med navnet på denne personen, fordi han eller hun fortsatt hadde gjenlevende slektninger. Studentene var dog enig i en ting som politiet tidligere hadde konkludert; drapene var personlig.

Denne saken vil nok for alltid være et mord-mysterie uten løsning.


#truecrime #kriminteressert #krim #mysterie #mordmysterie

Kilder: mentalfloss.com, ranker.com, Wikipedia, mysteriousuniverse.com og Youtube. Bilder: Pinterest, metimeforthemind.com, tblakebraddy.com og defrostingcoldcases.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s