Ricky’s mysteriet

I juni 1999 ble kroppen til 41 år gamle Ricky McCormick funnet i en åker i Missouri. Ricky var en mann som ikke hadde jobb, hadde droppet ut av videregående skole, og han slet med lese- og skrivevansker. Han hadde også kroniske hjerte- og lungeproblemer. Ingen hadde meldt han savnet, og politiet fant aldri ut hva den korrekte årsaken var til at Ricky døde. Det var ingen tegn på at han hadde blitt knivstikket eller skutt.


Ricky McCormick (bilde: Unbelievable facts) 

Det merkelige ved denne saken var at Ricky ble funnet et godt stykke fra hjemmet sitt, men han hadde verken førerkort eller bil. Det var heller ingen kollektivtransport i området. Området han ble funnet i er kjent som et «populært» sted å dumpe lik. 
Da han ble funnet var kroppen allerede langt fremme i nedbrytingsprosessen, man skulle med andre tro at han hadde dødd for lenge siden da han ble funnet. Men slik var det ikke. Obduksjonen viste at Ricky mest sannsynlig døde 27. juni, bare tre dager før han ble funnet. Han var også hos legen fem dager før han ble funnet, og en ansatt på en bensinstasjon mener at han så Ricky dagen han visstnok skal ha dødd, altså den 27. juni. Det kan selvfølgelig være både været og området rundt liket som gjør at nedbrytingen var lengre fremme i prosessen enn det som er normalt, men det er grunn til å tro at kroppen hans ble oppbevart i et varmere miljø før han ble dumpet i åkeren. Det er ikke blitt kokludert med om Ricky ble drept eller ikke.

Ricky blir beskrevet som en person med livlig fantasi. Hans egen mor mener selv at han er tilbakestående, men jeg finner ingen kilder på at han har en diagnose. I følge hans tante hatet han livet som fattig. Han hadde erfaring fra arbeidslivet som oppvaskhjelp og vaskehjelp, og han likte best å jobbe nattskift. I 1992 satt han ett år i fengsel for voldtekt av ei 14 år gammel jente. Ricky’s kjæreste fortalte politiet at han noen ganger tok «ekstrajobber» for doplangere – han både hentet og leverte pakker for dem. Kjæresten kunne også fortelle at Ricky virket redd i ukene før han ble funnet død.

Kryptogrammene
Politiet fant også to håndskrevne notater i Ricky’s lommer. Notatene var korte koder, også kalt kryptogrammer. 


Et av notatene som ble funnet i Ricky’s lomme (bilde: Riverfront Times)

Både FBI sin egen avdeling for kodeknekking (med mangel på bedre ord..) og American Cryptogram Association klarte ikke å løse kryptogrammene. Det kan jo selvfølgelig også være mulig at notatene bare var meningsløse ord og tall satt sammen. Men her på bloggen kan vi ikke tro på tilfeldigheter! 

I mars 2011 tok saken en ny vending. Politiet listet opp Ricky’s død som et drap, og gikk ut til offentligheten og ba om hjelp til å løse kodene. Politiet mener det er grunn til å tro at kodene ble skrevet i de tre dagene før han døde, og at de kan være grunnen til at han ikke lever i dag.

På grunn av hans lese- og skrivevansker har familien hans vanskeligheter for å tro at han selv har skrevet koder som ikke engang FBI klarer å løse. Moren hans gikk ut til media og sa; «Ricky kunne bare skrive sitt eget navn, og han skrev det ikke i noen kode».

 


Dan Olsen fra FBI sa følgende til media om kodene;

«Det er ikke ofte vi har uløste kryptogrammer av denne lengden og betydning. Bokstavene er ikke tilfeldige. Det er blant annet mange E’er i koden, noe som kan bety at E er brukt som mellomrom. Det er mange mønster i koden som tyder på at den kan bli løst, problemet er bare at vi ikke vet hvorfor vi ikke klarer å løse den. Denne koden er ikke noe tull, vi ser mange koder som bare et tilfeldige bokstaver og tall satt sammen, men det er ikke tilfelle i denne saken».Teorier

Kodene har vært mye debattert, og det er flere teorier om kodene er skrevet av Ricky eller noen andre. Det vi vet er at kodene mest sannsynlig ikke bare er tull, og noen mener at de faktisk er ganske så sofistikerte. Den samme mannen fra FBI som står for uttalelsen ovenfor, mener at Ricky har skrevet dem selv. Nettopp fordi notatene er av det formatet hvor det virker som om forfatteren har skrevet noe til seg selv, og ikke til noen andre. Den teorien det er enklest å sette sin lit til, er kanskje den som mener at kodene er notater som handler om dopleveranser, penger og hvor mye dop som er solgt.

Noen mener at Ricky bare var syk, paranoid eller til og med schizofren, men det finnes ingen beviser for at han har noen av disse diagnosene.

Min egne lille teori, er at Ricky ikke skrev kryptogrammene selv, men stjal dem fra en doplanger han muligens kom i krangel med, og at han visste at kodene var informasjon om langerens jobb. Det kan også forklare at doplangeren har skrevet notatene for eget bruk – og ikke i det formatet at notatene skal være ment for noen ande. Ricky har da kanskje trodd at kryptogrammene kan få doplangeren fengslet, eller at de kan brukes som utpressing. Det har også kanskje ført til hans død. Hva tror du?


 

#mysteriet #krim #truecrime #kriminteressert

Kilder: truenoirstories.wordpress.com, news.com.au, ciphermysteries.com og riverfronttimes.com. Bilder: Riverfront Times og Unbelievable facts.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s