Lesja-saken

Det var en kald februardag i 1987, nærmere bestemt den 10 februar. Ingrid Marie Skotte var på vei til sentrum i Lesja, for å møte kjæresten sin. Så langt kom hun aldri. Unge Ingrid Marie på bare 14 år fikk en grusom slutt på livet denne dagen. Hennes fremtid ble brått avsluttet på verst tenkelige måte, og igjen satt familie, venner og et bygdesamfunn i sjokk.

Saken får enorm oppmerksomhet i norske medier. Familien ber flere ganger om at dem som vet noe om Ingrid Marie må melde seg til politiet. 
Den 12 februar 1987 lyder VG’s forside slik; «Skulle noen holde min datter fanget, ber jeg: slipp henne fri!», den desperate uttalelsen kommer fra faren til Ingrid Marie. 

Ingrid Marie valgte å haike til Lesja sentrum denne dagen. Hun skulle møte kjæresten sin på en kafé kl 17.00, men hun møtte aldri opp. Politiet kontaktes senere den kvelden, og de forstår raskt at noe kriminelt må ha skjedd.

Mange observerer Ingrid Marie mens hun vandrer haikende langs veien til sentrum. Flere mener de har sett at en rød bil plukker henne opp. Store leitemannskaper blir satt i gang, og politiet kan etterforske rundt denne røde bilen som flere har nevnt. 

Mange dager går uten at Ingrid Marie blir funnet. Bygdesamfunnet blir mer og mer skremt, og familien sitter igjen uten svar. Ikke før 21 mars blir en kropp funnet langs Dyrkornstranda på Sunnmøre. Avstanden til Lesja fra Stordal og Dyrkornstranda er over hele to timer med bil. Allikevel viser det seg at personen som er funnet er Ingrid Marie. 

Obduksjonen viser at Ingrid Marie har blitt voldtatt og kvelt. 

  

Det har kommet inn tips til politiet om at en mann ved navn Per Otto Stenvåg kan stå bak drapet på den unge jenta. Politiet tar ham inn til avhør, og den 29 april tilstår han. Per Otto var en vanlig mann, og han hadde barn med sin kone som han på daværende tidspunkt hadde skilt seg fra.

I oktober 1987 ble Per Otto dømt til 21 år i fengsel, noe som er veldig mye sett i betrakning til andre som har blitt dømt for drap i Norge. Han sonet aldri hele straffen sin, han tok livet av seg et knapt år senere. Per Otto hang seg i fengselscellen. Om han hang seg fordi han ikke kunne leve med ugjerningen sin, eller av andre grunner, får vi aldri vite.

Kilder: dagbladet, VG, wikipedia og adressa.no. Bilder: kxweb.no og scanpix.no.

#kriminteressert #truecrime #krim #norge

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s