Hva skjedde med Ragnhild Kamilla Sandvold?

Hei alle trofaste, fine lesere!

Nå er det lenge siden jeg har vært aktiv, de har vært sommerferie, og jeg har fått ny jobb siden sist. Da har bloggen dessverre kommet litt i andre rekke. Men jeg ser at dere fortsatt er innom, og det er veldig hyggelig. Vi starter uka med et nytt mysterium!

I 1999 døde Ragnhild Kamilla Sandvold, og det hele er et stort mysterium.. hun skulle reise på leirskole med barna sine i juli 1999, hun hadde pakket og gjort alt klart. Både Ragnhild og barna gledet seg til turen. Men dagen før de skulle dra, den 9 juli 1999, ble Ragnhild funnet død i sitt eget hjem, nedfrosset i fryseren.

Det er usikkert når Ragnhild havnet i fryseren, men hun kom hjem natt til 8 juli mellom kl. 01.30 og 09.30, en eller annen gang i løpet av den tida har noen drept Ragnhild. Politiet mente nemlig at Ragnhild hadde begått selvmord, men det er da en merkelig måte å begå selvmord på? Familien mente blant annet at dette var ikke en måte Ragnhild kunne ta livet av seg på, nettopp fordi hun led av klaustrofobi. I tillegg tar det lang tid før noen dør av å ligge i en fryseboks, såpass lang tid at enhver person ville nok angret seg, og kommet opp igjen av fryseboksen.

Det er flere grunner til at familien mistenker at noen står bak drapet på Ragnhild, og jeg holder med dem i den teorien.

– En pappeske sto oppå lokket til fryseboksen. Man kan jo selvsagt åpne lokket og legge seg nedi fryseboksen uten å fjerne pappesken, men hvorfor skulle man det?

– Ragnhild hadde en snor knyttet rundt venstre håndledd. Mye tyder på at hendene hennes var bundet sammen, men at hun fikk løs den ene hånda. Det er i tillegg blitt funnet DNA på snoren, fra en mann.

– Den siste som stå Ragnhild i live forteller at hun ikke hadde noen synlige skader. Likevel blir Ragnhild funnet med et sår på munnen, og det stammer fra kort tid før hun døde.

– Et pilleglass ble funnet i peisen, det ble ikke gjort noen nærmere undersøkelser av pilleglasset.

– Det er mulig at Ragnhild ikke var ved bevissthet da hun ble lagt i fryseboksen. Det ble funnet store mengder beroligende middel i kroppen hennes.

– Flere ting var vekk fra hjemmet til Ragnhild. Blant annet var det masse mat i fryseren før Ragnhild ble lagt oppi der. Fryseren var tømt for mat da hun ble funnet. Politiet prøvde ikke å finne ut hvor maten hadde blitt av.

Selv om det var mye som tydet på at døden ikke var selvforskyldt, henla politiet saken. Politiet har fått mye kritikk for hvordan de taklet saken, og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen har sett på saken på nytt. Han tror ikke Ragnhild tok sitt eget liv.

Grunnen til at politiet også jobbet ut i fra teorien om at Ragnhild tok sitt eget liv, var fordi hun hadde prøvd på dette tidligere. Hun slet lenge med rusproblemer, og hadde en historikk med selvmordsforsøk, men da hun ble funnet død hadde hun vært rusfri lenge – og hun så lyst på livet. Er det slik i Norge at fordi man tidligere har hatt problemer med rus og depresjon, at saken ikke blir tatt seriøst hvis man blir funnet drept? For meg er det helt innlysende at Ragnhild ikke tok liv av seg.

Saken får i dag nytt liv, den blir i kveld tatt opp på Åsted Norge. Kan vi få svar på hva som skjedde med Ragnhild?

#truecrime #kriminteressert #krimblogg

Kilder: TV2.no, Fædrelandsvennen og NRK.no. Bilde: TV2.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s