Hvem drepte Najaf Abbas?

Natt til 14 mai i 2006 ble firebarnsfaren Najaf Abbas drept. Han drev et gatekjøkken i Lørenskog, og det var mens han var på jobb den natta at han ble drept. Drapet er den dag i dag fortsatt uløst, og en av grunnene til det er at det er svært få spor å gå etter. Drapet ble utført på en «profesjonell» måte, med skytevåpen. Najaf ble skutt en gang i pannen, og med to skudd i lårene. Gatekjøkkenet ble ikke ranet, noe som kan tyde på at gjerningsmannen kun var ute etter å drepe, og at drapet var personlig.

Det finnes vitneobservasjoner fra kvelden, flere menn ble observert inne på gatekjøkkenet rundt det tidspunktet politiet tror at Najaf ble drept.

Det er flere teorier rundt drapet på Najaf. En av dem er at B-gjengen skal stå bak, og det gikk også tidlig rykter om dette i mijøet. Politi inspektør Danielsen sa også til VG i 2007 at B-gjengen hadde motiv for å drepe Najaf.

Det ble avhørt over 250 personer i forbindelse med saken, men svært få har kommet med konkrete opplysninger. Politiet er allikevel ganske sikre på at flere som var inne til avhør vet med enn det de sier, men sånn er det jo ofte i kriminelle miljøer.


I 2002 skilte Najaf seg fra sin kone etter 14 års ekteskap, noe som ikke var spesielt populært i det pakistanske miljøet. Han ble også samboer med ei annen pakistansk kvinne, og dette forholdet skapte mye bråk i deres konservative familier. Kvinnen han ble samboer med ble utstøtt fra det pakistanske miljøet fordi hun også skilte seg fra sin ektemann. Det ble mye krangling rundt dette nye forholdet, og flere i familien til Najaf sin samboer var ute etter å «ta» Najaf, og de dukket blant annet opp på gatekjøkkenet hans sommeren i 2003. Denne kvelden ble Najaf banket opp, og mennene som utførte dette var en del av den pakistanske B-gjengen.

Najaf hadde også kontakt med medlemmer i «Young Guns», som er en av de første pakistanske gjengene i Oslo, og rivalene til B-gjengen.

Den kvelden som drapet skjedde, ble det observert en ganske så eksklusiv BMW ved gatekjøkkenet, og denne bilen hadde en innebygget GPS som kunne ha gitt politiet beviser i saken, men GPS systemet var koblet ut. Dagen etter drapet ble denne bilen observert igjen, også denne gangen ved gatekjøkkenet. Den samme bilen brukte B-gjengen ved et skuddrama under Melafestivalen på Aker Brygge, dette skjedde 4 måneder etter drapet på Najaf.

Det ble også sagt i tiden rundt drapet på Najaf, at det skal ha vært en skuddpremie på ham. Flere personer skal visstnok ha snakket om dette under minnestunden, skal vi tro Aftenposten. Skuddpremien skal ha vært på rundt 850.000 kr. Politiet mente da at de ikke hadde noen informasjon om denne skuddpremien.

Nå, 11 år etter drapet, har politiet muligens nye spor i saken. Saken ble tatt opp på Åsted Norge tidligere denne måneden, og de forteller at det skal testes spor på kniven Najaf hadde i hånden da han ble drept. Politiet tror at kniven kan ha blitt brukt i en slosskamp i forkant av drapet. Kniven ble undersøkt på Oslo universitetssykehus tidligere denne måneden, og om flekkene på kniven er blod, håper politiet at det er gjerningsmannen sitt. Det er også gjort nye undersøkelser på klærne Najaf hadde på seg, og patronene fra skuddene.

Vi får håpe at de nye undersøkelsene gir politiet flere svar, og at familien til Najaf endelig kan få svar på hva som skjedde denne natta for snart 11 år siden.

#krim #krimblogg #truecrime #kriminteressert #norge

Kilder: VG, Tv2, rb.no, aftenposten. Bilde: VG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s