Nicholas Barclay – kanskje verdens rareste kriminalsal. Del 2.

Les del 1 her

Som skrevet i forrige innlegg hadde Frederic slått seg ned i Texas med sin nye familie, han hadde til og med fått seg noen venner og han var småforelsket i ei jente i nabolaget.

Han likte ikke at flere satte spørsmålstegn ved at utseende hans var totalt ulikt Nicholas sitt. Så han gjorde historien sin om seksuelt misbruk offentlig, og han deltok på flere intervjuer, også på tv. Han fortalte en helt sinnssyk historie, som gikk ut på at militæret hadde kidnappet flere barn, og fraktet dem rundt om i verden med militærfly. Han fortalte at de ikke fikk lov til å snakke engelsk, at de ble seksuelt misbrukt flere ganger om dagen, og at de gjentatte ganger fikk beskjeden om at de ikke var den personen de trodde de var. Hjernevaskingen han påsto han var utsatt for gjorde at han glemte mye av sin barndom. Han unnskyldte også sin nye brune øyefarge med at militæret utførte eksperimenter på dem, blant annet ved å stikke nåler i øynene på dem og forandre øye- og hårfarge.

Utrolig nok ble han trodd av mange – også dem som sto han nærmest.


Nicholas sin søster, mor og stefar.

Men en privatetterforsker trodde ikke på Frederic sin historie, han skjønte at noe ikke var som det skulle, og han ga seg ikke. Etterforskeren hadde lært at ørene til en person er omtrent som et fingeravtrykk – fullstendig ulikt på alle. Han tok derfor bildet av Nicholas, og et bilde av personen som påsto han var Nicholas, nemlig Frederic, og sammenlignet dem i Adobe Photoshop. Og da så han det, ørene var fullstendig ulike.

Det ble derfor søkt med fingeravtrykkene til Frederic gjennom Interpol sin database (noe som burde vært gjort med en gang, tenker du kanskje..) og resultatet var som forventet, personen som utga seg for å være Nicholas var ettersøkte Frederic Bourdin. Det var ikke første gangen Frederic hadde utgitt seg for å være et annen person, faktisk hadde han tatt identiteten til så mange som 500 personer.

Når amerikanske myndigheter fant ut at Frederic var en ettersøkt mann, var han i Spania med en representant fra barnevernet, for å vise frem til hvor han ble holdt fanget av pedofilringen. Den ansatte i barnevernet ringte derfor Nicholas sin søster og fortalte nyhetene, hun sa også at de ikke burde hente Frederic på flyplassen, i fare for at han kunne være farlig. Søsteren reagerte med sjokk og vantro, og hun var helt enig med barnevernsrepresentanten. Hun møtte allikevel opp på flyplassen da Fredric kom hjem, og latet som ingenting hadde skjedd. Dette fikk den ansatte i barnevernet til å stusse, prøvde de å skjule noe, siden de så desperat påsto at Fredric likevel var Nicholas, selv etter at fingeravtrykkene viste det motsatte?


Frederic etter han bleket håret og prøvde å ligne på Nicholas

Frederic fortalte til politiet når han ble arrestert at moren til Nicholas en gang han innrømt til han at de hadde drept Nicholas, og gjemt liket. Frederic mente også at han trodde familien visste at han ikke var den han utga seg for å være, men at familien var redde for at det de hadde gjort skulle bli oppdaget. Han fortalte en historie om at Nicholas sin eldre bror hadde vært innom like etter at Frederic kom tilbake til familie fra Spania, og at broren hadde sett på ham og forstått at han ikke var Nicholas, og det eneste broren hadde sagt  til personen som hele familien trodde var hans lillebror var; «lykke til videre».

Privatetterforskeren jeg nevnte tidligere trodde på Frederic, og han er til den dag i dag, overbevist om at familien drepte Nicholas. Det ble også gravd etter liket av Nicholas i familiens hage, hvor de bodde da Nicholas forsvant, uten resultat. Etterforskeren viser også til det jeg skrev i del 1 av denne historien, om «innbruddet» som broren påsto Nicholas hadde gjort i garasjen demmes rett etter han forsvant. Han trodde at broren fortalte denne historien fordi han ville overbevise politiet om at Nicholas fortsatt var i live etter at han forsvant.

Rett før politiet fikk tatt broren inn til intervju på politistasjonen, ble han funnet død av en overdose, som kan ha vært selvmord. Ble Nicholas drept av sin eldre bror? Kanskje under en av familiens mange krangler?


Frederic fikk 6 års fengsel for den stjålne identiteten. Under fengselsoppholdet ringte han rundt til flere politistasjoner og familier når et barn var meldt forsvunnet, og påsto at han hadde opplysninger i saken – noe han selvfølgelig ikke hadde.

Etter han slapp ut av fengsel tok det ikke langt tid før han igjen prøvde å stjele identiteten til flere forsvunnede barn. Hans forklaring på sin egen oppførsel var at han fikk svært lite omsorg og kjærlighet når han selv var barn. Noe som resulterte i at han som voksen så gjerne ville bli et barn igjen, og bo hos en familie som elsket ham. Noe som egentlig bare er inderlig trist. I dag har han giftet seg og fått sin egen familie, og har ikke prøvd å stjele noen identiteter siden.

Nicholas er fortsatt registrert som forsvunnet, noe lik har aldri blitt funnet, og ingen ordentlige beviser på at familien skulle ha drept han er heller blitt funnet.

#truecrime #krim #snodig #krimblogg #kriminteressert

Kilder: dokumentaren The Imposter og theodysseyonline.com. Bilder: Write like sundance, Robbinsrealm blog og Pinterest.

6 kommentarer om “Nicholas Barclay – kanskje verdens rareste kriminalsal. Del 2.

    • Elevele: Ja, det er helt utrolig! Men som jeg skrev i saken også, kanskje det er noe mystisk med familien.. hvem vet. Takk for at du stakk innom, setter jeg pris på 🙂

      Liker

    • Elevele: Ja, det er helt utrolig! Men som jeg skrev i saken også, kanskje det er noe mystisk med familien.. hvem vet. Takk for at du stakk innom, setter jeg pris på 🙂

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s