Nicholas Barclay – kanskje verders rareste kriminalsak

Nicholas Barclay ble født 31 desember 1980 i Texas, USA. Han var den yngste i familien, med både en storesøster og en storebror. Nicholas var kjent for å være en bråkemaker, og han stakk hjemmefra flere ganger. Nicholas ble sist sett 13 juni 1994, da han spilte basket med noen kamerater. Han ringte hjem denne dagen og ville at moren skulle hente ham, storebroren svarte på telefonen, men moren sov og broren nektet å vekke henne. Noe som resulterte i at storebroren fortalte Nicholas at han måtte gå hjem, men han dukket aldri opp.

Moren trodde at han kanskje kunne ha satt seg i en bil med fremmede, i god tro om at disse skulle kjøre han hjem.

Den 25 september 1994 ringte Nicholas sin storebror til politiet og fortalte at han trodde han så Nicholas som prøvde å bryte seg inn i familiens garasje, men at han stakk av når han så at storebroren hadde oppdaget ham. Politiet kom og gjennomsøkte nabolaget, men Nicholas var ikke å finne. Politiet trodde ikke på forklaringen til broren om at han hadde sett Nicholas.

Tiden går og Nicholas forblir borte.. familien begynner å miste håpet. Hvor ble det av ham? Forsvant han frivillig?

I oktober 1997 er det en gjennombrudd i saken. Politiet i USA får en telefon om at Nicholas befinner seg i Spania, og at han har rømt fra en pedofilring som misbruker og torturer barn. Nicholas sin søster flyr derfor til Spania for å hente ham. Men, det er bare en liten ting.. han ligner jo ikke på seg selv i det hele tatt..? Men det blir ikke satt mange spørsmålstegn ved dette.

Nicholas var en lyshåret gutt med blå øyne, spinkel og ikke spesielt høy. På de tre årene han var forsvunnet, hadde han blitt en betraktelig større mann, med skjeggvekst, mørkt hår og brune øyne. Denne mannen som påsto han var Nicholas, var egentlig franske Frederic Bourdin.

Vi går litt tilbake i tid, som jeg skrev fikk politiet i USA en telefon om at Nicholas var funnet i oktober 1997. Et par måneder før, i Spania, sitter en mann ved navn Frederic på 23 år, utkledd som en ungdom og gjemmer seg i telefonboks. Han har akkurat ringt det spanske politiet og påstått at han er en turist, som har funnet et bortkommet barn. Politiet ankommer stedet og finner Frederic, som nekter å fortelle hvem han er eller hvor han kommer fra. Han vet nemlig at spanske myndigheter må sette han på et barnehjem hvis han ikke forteller dem hvor han kommer fra, og det er akkurat dette de spanske myndighetene gjør.

Tiden går, men de som jobber på barnehjemmet begynner å kreve at Frederic forteller hvem han er. Han får panikk, og sier at han er fra USA, og at han kan ringe sine amerikanske foreldre. Men tidsforskjellen mellom Spania og USA gjør at han må vente til morgenen etter. I løpet av denne tiden ringer Frederic rundt til amerikanske politistasjoner og finner informasjon om savnede barn. Han får til slutt et treff, en person han kan utgi seg for å være, nemlig Nicholas Barclay. 

Frederic skulle da utgi seg for å være en 16 år gammel gutt – som han ikke lignet på i det hele tatt. Det var for sent å snu, familien i USA hadde allerede fått beskjed om at Nicholas var funnet, og søsteren var på vei fra USA for å hente ham. Det blir stilt for lite spørsmål, og gravd for lite i fortiden til Frederic, og uten videre gir de ham amerikansk statsborgerskap og en gratisbillett til den «amerikanske drømmen».

Frederic begynner å få panikk, så han rømmer fra barnehjemmet. Han prøver og få haik. Men de som plukker han opp er personer som er ute etter å finne ham, og han blir retunert. Han prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, og farger håret lyst og sørger for å skjule seg i store klær og med solbriller.

Når han blir hentet hjem av familien stiller merkelig nok ingen særlig spørsmål, Frederic er den rake motsetningen av Nicholas, han har til og med brune øyne. Og ikke nok med det, han snakker jo til og med gebrokken engelsk. Familien er bare glade for og ha han tilbake, og de viser han masse bilder av familiemedlemmer slik at Frederic vet akkurat hva han skal si og hvem han skal gjenkjenne når han har intervjuer med amerikanske myndigheter som synes historien høres merkelig ut.

Men fasaden slår tidsnok sprekker…

Vil du vite hva som skjer videre? Følg med i morgen, da kommer del 2!

#truecrime #krim #krimblogg #kriminteressert

Kilder: Netflix dokumentaren «The imposter», missingchildren.wikia.com. Bilder: bizzarepedia.com og film4.com.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s