Anne stjal barn til sekten «The Family»

Sekten The Family (som også heter Santiniketan Park Association og Great White Brotherhood) er en australsk kontroversiell sekt som ble opprettet på 1960 tallet av Anne Hamilton-Byrne. Anne var yogalærer og lederen av sekten, som hadde rundt 500 medlemmer, 28 av dem barn. Barna var enten barn av sektmedlemmene, eller adoptert bort av mødre som trodde at barna ble sendt til gode hjem, barn ble visst også bortført for å bli en del av sekten. 

En dokumentar som blir sendt på CBS News, forteller oss at Anne prøvde å skape den perfekte rasen gjennom sekten. Barna ble blant annet gitt LSD da de skulle bli en del av sekten, dette som en del av innvielsesritualet. Barna ble også hjemmeskolert, og de ble tvunget til å bleke håret sitt. 

Sekten var svært religiøs, og lærte barna en blanding av kristendom og hinduisme. Grunnsteinen i sekten var troen om at Anne var reinkarnert av Jesus, og derfor en levende gud. 


Noen av barna i The Family

Barna i sekten trodde at de alle var søsken, oppdratt av forskjellige tanter. I 1987 ble sekten brutt opp. Medlemmer av sekten forteller at det eneste regelen var å gjøre som Anne sa, og de levde i konstant frykt for Anne og de andre voksne. Barna ble også visstnok banket opp og det var opptil flere ganger de ikke fikk mat. Det er også flere grusomme eksempler på hva barna gikk igjennom, blant annet ble dem som tisset i sengen utsatt for kalde dusjer. 

Da sekten brøt opp i 1987, var det fordi Sarah Hamilton-Byrne, Annes adoptivdatter, ble utvist fra sekten. Sarah og Anne kranglet mye, og Sarah oppførte seg rebelsk. Sarah fikk hjelp av en privatetterforsker og brakte politiets oppmerksomhet rundt sekten. Politiet foretok derfor en ransakelse av sektens område i august 1987, alle barna ble da tatt i fra sekten. 

Etter ransakelsen i 1987, rømte Anne og hennes ektemann. De ble tatt i New York i 1993. De fikk begge en svært mild straff, bare en bot på 5000 dollar hver. 

Annes ektemann døde i 2001. Mens Anne, som i dag er 96 år har blitt dement og bor på et eldrehjem.


Anne avbildet med en av hennes barn

Ønsker du at jeg skal skrive mer om sekter?

#truecrime #krim #kriminteressert #krimblogg

Kilder: Dagbladet, wikipedia. Bilder: miff.com.au, theage.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s