Edgar Antonsen, den norske seriemorderen

I 1974 forsvant den 12 år gamle jenta Bodil Brugot sporløst. Politiet setter inn alle ressurser, men finner ikke ut mye om hvor jenta kan ha blitt av. Lennsmannskontoret i Møre og Romsdal får hjelp av Kripos, som allerede er i nærheten på grunn av et mistenkelig dødsfall i nabokommunen.

I 1974 i ei så lita bygd skaper forsvinningen bekymring, og jentene i bygda blir redde for å gå ut. Er det en som kidnapper jenter ute på frifot? Noen sier at Bodil pleide å haike hjem fra byen, noe som var ganske vanlig på den tida da samfunnet «var tryggere».

En uke etter forsvinningen får politiet endelig inn et tips, et vitne så Bodil gå inn i en bil kvelden hun forsvant. Vitnet hadde også gode tips til hvordan bilen hadde sett ut. Og nettopp denne forklaringen om bilen var veldig lik en bil i lokalmijøet, og mannen som eier bilen blir tatt inn til avhør.


Bilen til Edgar Antonsen

Mye stemmer, Edgar er allerede kjent for å kjøre turer rundt omkring, og det sies at han pleier å plukke opp jenter som haiker. Edgar var fra Horten, men bodde i Møre og Romsdal på denne tiden fordi han jobbet der. Og han var dømt for noe kriminelt før, nemlig for voldtekt i 1971. I 1974 ble Edgar sluppet ut på prøve, og han klarte ikke å holde seg lenge før han utførte noe grusomt og kriminelt igjen.

Broren til Edgar bodde også i bygda og han var sammen med Edgar kvelden som Bodil forsvant. Derfor ble de begge brakt inn på lennsmannskontoret. De nektet begge for at noe hadde skjedd, men etter hvert begynner det å rakne for broren. De to hadde tatt livet av Bodil sammen.

Det stemte at Bodil hadde haiket, de plukket henne opp, men i stedet for å kjøre henne hjem hadde de kjørt henne til en hytte de hadde brytet seg inn i, der voldtok de og drepte henne. De hadde lagt Bodil et sted det ikke var så lett å finne henne, men broren til Edgar hadde etter hvert vist politiet hvor de kunne finne henne.

Bodil ble bare 12 år

Men det var ikke bare Bodil som var offer for brødrenes grusomme ugjerninger. Du husker kanskje at jeg nevnte at Kripos allerede var i området når Bodil forsvant, det var fordi en annen kvinne hadde forsvunnet etter Jazz festivalen i Molde, som var var noen måneder før Bodil forsvant. Oddbjørg Helene Jystad var fra Oslo, og var en av mange tilreisende som var på festivalen. Planen hennes var å haike hjemover, men slik ble det ikke.

Oddbjørg var en hobbyfotograf, og hun hadde et dyrt kamera med seg på festivalen, noe som ikke var så vanlig på 70-tallet. Lennsmannkontoret får også tips om dette kameraet, og et vitne kan fortelle at de så Edgar med et lignende fotoapparat, og dette hadde de to brødrene prøvd å selge. Igjen nekter Edgar for alt sammen, men hans kjære bror bryter igjen sammen.

Edgars bror sier at Edgar var den som voldtok og drepte Oddbjørg, men Edgar sier at det er broren. Liket hadde de kvittet seg med i en nedlagt tunnel.

Poltiet trodde endelig at de var ferdig med Edgar og de grusomme drapene hans. Mannen kunne sperres inne, og sakene var avsluttet. Men så viser det seg at Edgar også var mistenkt tilbake i 1962, for drapet på en nabokvinne der han bodde. Hun ble funnet død, kvalt av en ledning, men politiet konkluderte med selvmord, til tross for at det skal en del til før man klarer å kvele seg selv. Edgar tilsto og ha tatt liv av nabokvinnen, bare fordi han skulle stjele 800 kr fra henne.

Begge brødrene ble dømt til livstid i fengsel.

Edgar ble utsatt for en vurdering av psykolog under rettssaken. Og dem konkluderte med at han var en meget syk og følelsesløs seksualpsykopat, som nøt å torturere dyr og kvinner.

Da Edgar ble dømt trodde dem som hadde vært involvert i sakene at han aldri mer skulle blir sluppet fri. Men så feil tok de. I 1988 ble han sluppet fri, og han flyttet til en liten bygd i Finnmark. Han var også gift en periode, men ekteskapet varte ikke lenge. I 1993 ble han igjen etterlyst av politiet for og ha voldtatt ei jente på 10 år. Noen dager etter at etterlysningen gikk ut ble Edgar funnet død, og det ble konkludert med selvmord. I ettertid har det blitt satt spørsmålstegn ved om dette faktisk var selvmord.

Hvordan kan det ha seg at Edgar ble så kald og følelsesløs?

Edgar vokste stort sett opp på barnehjem. Edgar og broren bodde tidligere hos sin mor, men da hun skilte seg klarte hun ikke lenger og ta vare på barna, og de ble sendt på barnehjem. Dette er jo en ganske drastisk og grusom opplevelse for et barn, og det satte nok spor i brødrene. Demmes søster fortalte under rettssaken at de hadde det bra på barnehjemmet, men historier om Horten barnehjem vitner om alt annet enn et trygt og godt sted for barna..

Det kom frem at det på 1950 og 60-tallet skjedde alvorlige overgrep mot barna på barnehjemmet. Horten kommune måtte også betale mangfoldige millioner i erstatning til barna som var utsatt for overgrepene.

Kan det være at Edgar ble utsatt for overgrep selv? Flere som er utsatt for overgrep begår selv et overgrep når de blir voksne, faktisk hele 30% sier rettspsykolog Pål Grøndahl til Nrk. Men så har du også 70% av dem som begår overgrep som ikke har blitt utsatt for dette selv.

En som gikk på skole med Edgar, og flere som kjente han under oppveksten forteller at alle var redde for ham da de var små. Tidlig begynte Edgar å true sine skolekamerater med kniv, og broren hans ble tvunget til å bære ranselen hans hjem hver dag etter skoletid.

Broren til Edgar sa også under rettssaken at Edgar påsto og ha tatt liv av flere kvinner da han jobbet i utlandet, dette benektet han selvfølgelig for, så vi vet ikke om det er hold i dette.

Det er ikke alltid lett å vite hvordan en person blir slik som Edgar, men mye tyder på at oppveksten hans satte sine spor, og formet han til personen han ble.

#krim #truecrime #kriminteressert #krimblogg #norge

Kilder: Nrk, regionavisa, hegnar.no, nrk nett tv. Bilder: regionsavisa og nrk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s