Drapet på Marie-Louise Bendiksen

I juli 1998 skjedde det et mystisk drap i Salangen i Troms. Den drepte var Marie-Louise Bendiksen, og saken er i dag fortsatt uoppklart.

Etterforskningen er en av de mest omfattende i Norges historie, men allikevel klarte ikke politiet å finne morderen. Marie-Louise ble brutalt drept med kniv, etter drapet har morderen tent på huset hennes, dager etter at han drepte henne.

Det lille tettstedet Salangen hadde bare 2300 innbyggere i 1998, men stedet var et populært feriested om sommeren, så det var mange mulige som kunne ha utført drapet. Over 1900 menn ble dna testet i forbindelse med saken, og hele 1345 personer ble avhørt.

Ektemannen til Marie-Louise døde i 1994, og siden det bodde enken alene i deres enebolig. Det siste sikre livstegnet fra Marie-Louise var da hun ringte sin nevø rundt klokken halv 10 den 13. juli.


Marie-Louises hus etter det ble påtent

Tidlig på morgenen den 15 juli sto huset til Marie-Louise i full fyr. Hun ble funnet på gulvet, ved sengen på soverommet sitt. Men hun var ikke drept av brannen, hun var drept med flere knivstikk mot overkroppen. Det ble også funnet sædrester.

Politiets teori er at hun ble voldtatt og drept, og så kom personen som utførte det grusomme drapet tilbake for å tenne på huset å skjule sine spor.

To vitner observerte menn som blir omtalt som mystiske rundt åstedet på tidspunktene Marie-Louise ble drept. Det ble lagd fantomtegninger fra begge vitnene om mennene de hadde sett. Og det var ingen tvil om at vitnene hadde observert samme mann, uavhengig av hverandre. Likheten mellom de to fantomtegningene var slående. Men personen på tegningen har politiet aldri klart å finne.

Det ene vitnet la først merke til mannen i sentrum den 11. juli, og hun mente at han så sint ut. Neste gang hun så ham var ved den videregående skolen, sammen med andre folk den 13. juli. Det var den kvelden politiet mente at Marie-Louise ble drept. Noen vet hvem denne mannen er, ettersom den mystiske mannen tilbrakte tid med andre folk ved skolen.. men ingen har meldt seg til politiet.

Det andre vitnet så at mannen gikk alene fra den videregående skolen og mot sentrum på kvelden den 14. juli. Det er denne kvelden politiet tror at mannen satte fyr på boligen. Vitnet syntes at mannen oppførte seg rart, og bestemte derfor for å følge etter mannen. Ved ungdomsskolen tok mannen inn til venstre, og forsvant.

Da politiet gikk gjennom huset til Marie-Louise etter brannen la de merke til flere ting, blant annet så var telefonledningen dratt ut av støpselet. Og posten fra tirsdagen den uken hun ble drept, lå forsatt i postkassa, det er derfor politiet kunne tidsfeste drapskvelden. Det ble også funnet to mystiske knapper, med motivet til en elefant på, i gangen i eneboligen. Det ble lenge etterforsket hvor disse knappene kunne komme fra, men uten resultat. Var disse knappene drapsmannens?

Politiet er usikre på hvordan mannen kom seg inn i boligen, ytterdøren var låst, men verandadøren var åpen. Snek han seg inn denne veien? Eller har mannen banket på ytterdøren, for å så havne i slosskamp med Marie-Louise, som førte til at han mistet de to knappene på klærne sine? Det er også en mulighet, og han kan da ha gått ut verandadøren etter han drepte henne, som kan være forklaringen på hvorfor denne sto åpen.

Marie-Louise var en stille og forsiktig kvinne, og hun hadde ingen fiender som politiet klarte å finne. Hun hadde heller ikke, etter det folk vet, hatt noen ny kjæreste etter hennes ektemann døde noen år i forveien.

Saken ble formelt henlagt i 2003, men den er ikke glemt. Saken var også på Åsted Norge for noen uker siden. Fantomtegningene er også frigitt av politiet, du kan finne dem om du googler. Vet du hvem denne mannen er?

Hvem kan ha drept Marie-Louise?

#krim #krimblogg #truecrime #kriminteressert

Kilder: vg, wikipedia, dagbladet, aftenposten. Bilder: dagbladet og vg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s