Drapene på Sigrid og Torunn

Den 11. september 1976 ble 20 år gamle Sigrid Heggheim drept og forsøkt voldtatt på Nardo i Trondheim. Hun ble funnet på et jordet, bak en bensinstasjon. Sigrid var student ved skolen NTH, og hun ble sist sett av vennene sine da hun sa hadet til dem etter en fest.

Den 4. oktober 1977 ble 20 år gamle Torunn Finstad meldt savnet. Den 6 oktober ble hun funnet voldtatt og drept like ved Stavnebrua som går over Nidelven i Trondheim. Torunn var også student ved NTH.

Begge sakene var veldig like, og det ble antatt at det var samme person som begikk begge drapene.

En mann ble uskyldig dømt for drapet på begge jentene, navnet hans var Fritz Moen, du kan lese mitt tidligere innlegg om han her. Han ble dømt til 20 års fengsel i 1978. Fritz Moen var funksjonshemmet, og ble utsatt for justismord. En journalist engasjerte seg sterkt i saken til Moen på 90-tallet, og på denne tiden kunne man også sjekke de biologiske sporene funnet på Sigrid, som viste at Moen ikke hadde begått drapene. Moen ble frifunnet etter sin død, og saken sto igjen uten en gjerningsmann.

I desember 2005 lå en mann på dødsleiet på et sykehjem i Namsos. Han hadde tidligere sagt til pleierne på sykehuset at han hadde kvalt minst en jente på 70-tallet. Han døde før politiet rakk å utføre et formelt avhør av ham. Mannen fortalte personalet at han ønsket å lette samvittigheten sin før han døde, og to menn fra politiet rakk å prate med mannen i 10 minutter før han gikk bort. Mannen fortalte politiet at han hvert fall hadde drept en av jentene, men var usikker på om han hadde drept begge. Han sa han var ruset under drapene, og derfor kunne han ikke huske alle detaljer. Men ettersom drapene var såpass like, er det nærliggende og tro at han utførte begge.

Hvordan klarer en person og la en annen bli straffet for de grufulle gjerningene sine? Så det er vel som man tror, mennesker som dreper andre på denne måten har rett og slett ingen samvittighet. Fritz Moen satt inne i 18 år for drapet på de to jentene. Mannen som innrømte dette har sett det skje, men ikke sagt noen ting. Mannen som innrømte drapene hadde store psykiske problemer og han var inn og ut av forskjellige anstalter etter drapene på 70-tallet. Mannen hadde også store rusproblemer.

Etter mannen døde ransaket politiet leiligheten hans og de samlet inn dna fra mannen. Jeg slet med å finne noen resultater av denne etterforskningen etter mannens død, men som jeg kan se på forskjellige nettsider er det ganske så sikkert at det var denne mannen som drepte Sigrid og Torunn.

#truecrime #norge #krim #kriminteressert

Kilder: adressa.no, vg, wikipedia, nrk. Bilde: adressa.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s