The Texas chainsaw massacre


Dette innlegget inneholder bilder fra åstedet og flere ekle detaljer, ikke les dette innlegget om du blir lett berørt av krimsaker fra virkeligheten.

Du har kanskje sett filmen motorsagmassakren? Om familien som dreper en gjeng ungdommer, og bruker deres hud og andre kroppsdeler til å lage masker og andre fiffige ting. Denne filmen er faktisk delvis basert på en sann historie, nemlig om seriemorderen Ed Gein fra Amerika. 

Edward Theodore Gein ble født i Wisconsin i 1906. Han blir også kalt The Butcher of Plainfield. Ikke bare tok han liv av folk, men han stjal også lik fra graver. Han er kun dømt for to drap, på to kvinner. Han ble ikke dømt til fengsel, men til psykisk helsevern. Han døde på et mentalsykehus i USA i 1984. 

Ed var en stille gutt som for det meste holdt seg for seg selv da han var ung. Moren sørget for at han kun forlot gården han bodde på med familien da han skulle på skolen. Utenom skoletid ble han satt til oppgaver som måtte utføres på gården. Hvis han gjorde et forsøk på å skaffe seg venner, ble han straffet av sin mor. Moren til Ed var dypt religiøs, og hun brukte mye tid på å lese fra bibelen til sønnene sine. Hun leste ofte bibelvers som tok for seg drap og død. Hun overbeviste også sine barn om at kvinner for det meste var prostituerte og djevelens barn. Med andre ord så fikk ikke Ed den sunneste oppveksten et barn kunne fått. 


Bilde av gården Ed vokste opp på

I mai 1944 døde Ed sin bror. Brødrene holdte på med en bråtebrann på gården, denne kom ut av kontroll og brannvesenet ble tilkalt. Etter alt oppstyret hadde roet seg fant de ut at broren til Ed var borte. Han ble funnet død på gården og dødsårsak ble antatt å være en hjertefeil. I senere tid ble det trodd at Ed kanskje hadde tatt liv av sin bror. Etter denne dagen var det kun Ed og hans mor igjen. 

Moren til Ed fikk også flere slag etter hennes sønns død. Hennes dårlige helse resulterte i døden i 1945. Ed var da helt alene, han mistet sin mor som han var veldig glad i og sto svært nær. 

Ed forsatte å bo på gården, men hans store sorg over morens død gjorde at han ikke tok i bruk flere rom i huset som moren brukte å være i. Han bodde derfor i et lite rom ved kjøkkenet. Han livnærte seg av gårdsarbeid og strøjobber. Etter morens død begynte Ed å lese om kannibalisme og nazisme, kanskje ikke en god kombo for en person som allerede var psykisk ustabil og i sorg. 

I november 1957 forsvant eieren av en jernvarehandel, Bernice Worden. Hennes sønn fortalte politiet at Ed hadde vært innom jernvarehandelen dagen før moren hans forsvant. Den samme dagen ble Ed arrestert for å være innblandet i forsvinningen til Bernice. Liket hennes ble funnet i et skur på Ed sin eiendom og hodet hennes var kuttet av kroppen. Det viste seg at Ed hadde drept henne med et skudd, og mishandlet kroppen hennes etter døden. 

Det ble foretatt en ransakelse av eiendommen til Ed, og der ble det funnet blant annet: menneskeben og hud, hodeskaller fra mennesker på sengestolpen, en søppelkasse laget av menneskehud, boller laget av hodeskaller, flere stoler dekket med menneskehud, et korsett av menneskehud, strømper av menneskehud, en maske laget av menneskehud, ni underliv fra kvinner, et belte laget av brystvorter fra kvinner, flere neser, en lampeskjerm av menneskehud og flere kroppsdeler fra de to kvinnene Ed hadde drept, lå rundt omkring. 


Masken av menneskehud, åstedsbilde

Da Ed ble avhørt, fortalte han at flere av kroppsdelene kom fra kirkegården, der han hadde gravd opp og stjålet lik. Likene han stjal var kvinner, og han tok kvinner som lignet mest på sin egen mor. Han fortalte også at målet hans var å lage en drakt av hud, slik at han kunne bli sin egen mor og «krype inn i skinnet hennes». Kanskje det ekleste som noensinne har blitt uttalt fra en seriemorder?

Da rettssaken pågikk mente Eds advokat at han var uskyldig på grunn av sinnslidelser. Han fikk diagnosen schizofreni og ble, som nevnt over, dømt til psykisk helsevern, og han tilbrakte resten av sitt liv på mentalsykehus. 

Hva tror du får mennesker til å begå slike grusomme handlinger? Jeg tror oppveksten har mye å si. Kanskje vet vi heller ikke alt om hvordan moren til Ed behandlet han og broren, men jeg tror ikke det var en lykkelig oppvekst. I tillegg var Ed sykelig opptatt av sin mor, og mye av psyken hans ble nok trigget når moren døde. Jeg tror ingen blir født onde, så når det kommer til Ed tror jeg man kan skylde det meste på oppveksten. Trist er det uansett, for ofre og etterlatte.

#edgein #truecrime #krim #kriminteressert

Kilder: wikipedia, biography.com, historienet.no. Bilder: wikimedia commons, viralnova, criminal minds wiki, cultofweird.com, murderpedia.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s