Ble drept på grunn av falske rykter

Året er 2001, stedet er Kopervik. En 42 år gammel kvinne blir drept på grunn av et falskt rykte. Navnet hennes er June Lise Eilertsen. 

Hun blir funnet drept i oppgangen i boligblokken der hun bodde. Den da 26 år gamle Karmøy-mannen som drepte henne, var overbevist om at June Lise hadde smittet han med Hiv etter at de to hadde hatt samleie under en bytur noen uker i forveien. Et rykte gikk om at kvinnen hadde den fryktede sykdommen. Hun prøvde gjentatte ganger å overbevise den 26 år gamle mannen om at ryktene var usanne, men til ingen nytte. Hvem skulle tro at et rykte kunne gå så langt? Og ødelegge så mange liv?

Noen dager etter mannen fikk høre om ryktet tok han med seg en annen person til June Lise sin leilighet for å tvinge henne til å avlegge en Hiv prøve hos legen, han truet henne med kniv og hun fikk en ukes frist til å teste seg. 

En uke senere møtte mannen i stedet opp på sitt eget legekontor for å teste seg. Han fikk beskjed om at dette ikke var nødvendig, at han heller kunne kontakte politiet for og få dem til å tvinge June Lise til å ta testen. Men politiet var stengt for dagen. Mannen drukner sin redsel med piller og alkohol denne kvelden, og tar turen til Eilertsen for å høre om hun har testet seg. Han tar igjen med seg en kniv. 

De to begynner å krangle. Krangelen ender ikke før June Lise ligger død i sitt eget hjem. Knivstukket 13 ganger. 

Hva er det som får mennesker til å drepe andre på grunn av et rykte? Mannen fikk 16 år i fengsel. Datteren til June Lise sitter nok igjen med følelsen av meningsløshet. Drept på grunn av et rykte, finnes det en mer meningsløs måte å dø på? 

#rykter #truecrime #krim #kriminteressert #krimblogg

Kilder: nrk, vg. Bilde: Pixabay

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s