I en mørk mørk skog

Bokanmeldelse av boken «I en mørk mørk skog»

Boken får 6 av 6 dolker, en mer spennende pageturner skal man lete lenge etter!

Utgivelsesår: 2015

Type: krim/thriller

Forfatter: Ruth Ware

Sider: 335

Forlag: Gyldendal

Boken handler om Nora som er i tjueårene, hun er forfatter og lever et stille og rolig liv. En dag får hun plutselig en email hvor hun blir bedt i utdrikningslaget til en gammel venninne hun ikke har sett på 10 år. Ikke siden hun brøt med sitt gamle liv i hjembyen. Hvorfor er akkurat hun bedt i utdrikningslaget?

Hun velger likevel å dra. Utdrikningslaget foregår i et hus, en hel helg, langt langt unna Noras hjem og annen sivilisasjon. Det er heller ingen mobildekning i huset. Det oppstår raskt dårlig stemning mellom personene som er med på laget. Nora vet ikke en gang hvem venninnen skal gifte seg med, og hvorfor er hun bedt i utdrikningslaget og ikke i bryllupet? 

Hemmeligheter kommer raskt frem i lyset, og Nora ønsker seg langt vekk. Men hun kommer seg ingen steder, hun er fanget i den mørke mørke skogen.


Boken fenger meg fra første til siste side, man får en unik klaustrofobisk følelse når man leser den. Denne boken fikk meg til å skru av tv´en og bare lese, så og si hele dagen, i to dager. 

Dette blir absolutt ikke den siste boka jeg leser fra Ruth Ware, kjøp den (eller lån den om du vil) og les den!

Utdrag fra boka:

«Kom inn på stuen!» ropte Flo fra kjøkkenet. «Jeg setter på litt te». Lydig gjorde vi som hun sa, og jeg fulgte med på Tom og Melanie mens de så seg om i det svære rommet med den lange glassveggen. «Den utsikten til skogen er noe for seg selv, hva?» sa Tom til slutt. «Ja». Jeg så ut mot skogen. Det begynte å bli mørkere, og med mørket føltes det ut som alle trærne hadde tatt et kollektivt skritt nærmere huset og bøyde seg for å lukke himmelen ute. «Man føler seg litt blottlagt på en måte, ikke sant? Jeg tror det er fordi det ikke er noen gardiner. «Litt som å ha skjørtet oppi trusa bak!» sa Melanie uventet, og så lo hun. 

«Jeg liker det» sa Tom. «Det er som en scene». «Og vi er publikum?» sa Melanie spørrende. «Denne oppsetningen virker litt kjedelig. Skuespillerne virker litt stive!» Hun pekte mot trærne, i tilfelle vi ikke skjønte vitsen. «Tok dere den? Trærne, stive..» 

«Vi tok den» sa Nina grettent. «Men jeg tror ikke det var det Tim mente, var det vel?». «Tom» sa Tom. Det var noe anstrengt i stemmen hans. «Men nei, jeg tenkte omvendt. Vi er skuespillerne». Han snudde seg mot glassveggen. «Publikum.. publikum er der ute.»

Av en eller annen grunn fikk jeg frysninger oppetter ryggraden. Kanskje det var trestammene, som sto som tause voktere i det tiltagende mørket. Eller kanskje var det den kjølige luften som Tom og Melanie tok med seg utenfra da de kom. Uansett hva det var, hadde det føltes som høst da vi forlot London; plutselig, så my lenger nord, føltes det som om vinteren hadde kommet over natten. Det var ikke bare furuene som sto så tett og stengte lyset ute med de lange nålene sine, eller den skarpe, kjølige luften med sitt løfte om kommende frost. Natten nærmet seg, og huset føltes mer og mer som et glassbur, der det blindt kastet sitt lys ut i skumringen, som en lykt i mørket. Jeg så for meg tusen møll som skjelvende sirklet rundt, trukket mot lyset, for så å bli tilintetgjort mot den kjølige, ugjestmilde glassveggen. 

#anbefaling #krim #bok #kriminteressert #krimblogg

4 kommentarer om “I en mørk mørk skog

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s