Hvem er Kambomannen?

På denne togskinnen den 22 september 1987 i Kambo ble det funnet en mann, og siden den gangen har saken vært et mysterium for politiet. 

Saken ligner veldig på saken om Isdalskvinnen, en person blir funnet uten noen form for identitetspapirer, alle merkelapper er fjernet fra klærne. Hvem er dette mennesket som noen så inderlig prøver å skjule hvem er?

Stedet mannen blir funnet på er merkelig. På en togskinne, langt vekk fra nærmeste hus. Det eneste i nærheten er skogen, togskinnene og sjøen. Hva gjorde han nede på skinnene? 

Dette er jakken mannen hadde på seg, og i lommene ble det funnet en lommekniv og en nesten tom pakke med sigaretter. Alle merker på klærne var som skrevet ovenfor, tatt vekk. 

Man antok i begynnelsen av etterforskningen at mannen hadde tatt selvmord, det var unormalt mange selvmord på 1980-tallet. Men det merkelige er stedet det eventuelle selvmordet ble utført på, de fleste tok selvmord på en togperrong, ikke langs togskinnen. Mannens dødsårsak er påkjørsel av tog, han hadde ingen rusmidler i kroppen og ble ansett som frisk. Obduksjonen viser at mannen trolig er mellom 55 og 65 år.

Ingen savnet eller kjente mannen da politiet gikk ut til media. 

Sporene viser etter hvert at mannen antagelig ikke er fra Norge. Sigarettene han hadde i jakken blir antatt at er fra Øst-Europa. Saken går gjennom Interpol, og det norske politiet får flere svar, men ingen vet hvem mannen er eller hvor han kommer fra. 

  

Mannen ble funnet under den kalde krigen. Kan det stemme at han var en spion på oppdrag i Norge? Fjernet han selv alle spor som kunne identifisere ham for og så ta sitt eget liv? Eller var det noen andre som fjernet alle spor og dyttet ham foran toget? 

Det er mange spørsmål man kan stille seg i denne saken. Og det triste med alt er at ingen tilsynelatende savner ham. Kan et menneske gå gjennom store deler av livet uten å knytte noen vennskapelige forhold? Dette er spørsmål man også kan stille seg i saken om Isdalskvinnen. Begge sakene er like mystiske. Var de begge spioner uten familie og venner som savnet dem? 

Hva tror du skjedde med Kambomannen?

#kambomannen #truecrime #krim #kriminteressert #krimblogg

Kilder: Tv2, Bilder: tatt av meg, av tv´en under programmet Åsted Norge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s