Drapet på Ronald Ramm

I 1995 ble Ronald Ramm drept i Larvik. Jeg er født og oppvokst i Larvik, men var ikke stort mer enn 6 år da han ble drept, så saken husker jeg lite av. Saken er fortsatt uoppklart. Den ble nylig tatt opp igjen i Åsted Norge, som fikk inn flere tips etter programmet.

 

Ronald Ramm (venstre), tidligere etterforsker og forfatter Jørn Lier Horst (høyre).

Ramm ble drept mellom 30 november og 8 desember, han ble funnet mishandlet i gangen i hjemmet sitt. Ramm blir funnet blodig, hendene hans er bundet og under dem ligger det en blodig hagesaks. Han har hodeskader, og dødsårsaken er mest sannsynlig blodtap. Katten hans blir også funnet slaktet i kjeller trappen. Han hadde store pengesummer i huset, som ikke var stjålet, til tross for at hjemmet hans ga preg av å være gjennomsøkt. I tillegg var Ramm utsatt for seksuelle overgrep. Det ble funnet sæd fra en annen mann på kroppen hans, og det ble funnet DNA under neglene hans.

Det var ikke tegn til innbrudd i huset, så politiet antar at Ramm kjente sin drapsmann, eller i alle fall slapp drapsmannen inn frivillig. 

Jeg husker at det gikk rykter om at drapet på Ramm kunne vært et hevndrap, og at det er derfor han også ble seksuelt misbrukt. Flere år tilbake før han ble funnet drept, i 1960 ble Ramm dømt for seksuelt misbruk av ei ung jente. I tillegg var visstnok Ramm veldig sexfiksert (kilde: tv2). Dette kan så klart være et motiv for drap. I tiden før drapet fortalte Ramm til flere at han følte seg truet.

Politiet i Larvik jobber nå for fullt med saken igjen. Og DNA´et som ble funnet under neglene hans skal nå testes opp i mot flere interessante personer. Etter Åsted Norge fikk de også inn 10-12 konkrete tips angående saken, som skal følges opp. 

Tilsto til Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst sin debutroman «Nøkkelvitnet» baserer seg på drapet på Ramm, kanskje det er derfor en person ringte nettopp Horst og tilsto drapet i 2010. Bare en uke etter drapet ble foreldet, ringte telefonen hans. Personen som ringte å tilsto er en del av det kriminelle miljøet i Larvik, og var også en person som ble undersøkt i saken på 90-tallet da Ramm ble drept. 

Etter at personen tilsto og politiet ville at denne skulle komme inn på kammeret og avgi en skriftlig forklaring, trakk personen tilbake tilståelsen. Personen kunne heller ikke svare tilfredsstillende på kontrollspørsmål fra politiet, og tilståelsen ble derfor ansett som falsk.

Har du tips i saken? Kontakt politiet på 02800

#truecrime #larvik #krim #krimblogg #kriminteressert

Kilder: Tv2, Østlandsposten, VG, wikipedia. Bilde: Østlandsposten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s