True crime dokumentarer

Hvis du likte Making a murderer (har du ikke sett den, gjør det!) er du kanskje interessert i flere true crime serier. Her kommer en liten oversikt over serier du kan strømme.

Making a murderer

Strømmes: På Netflix

En fantastisk dokumentar som hadde meg klistra til tv skjermen i flere dager. Dokumentaren handler om Steven Avery som blir utsatt for justismord og sitter i fengsel i flere år for drapet på Penny Beerntsen, DNA beviser frifinner han i 2003. I 2007 blir han igjen dømt for drapet på ei annen jente, Teresa Halbach. Dokumentaren tar for seg rettssaken hans, bevisene og generelt rundt livet til Avery familien. Anbefales på det sterkeste! Trailer kan du se under her.

Amanda Knox

Strømmes: På Netflix

Amanda Knox tilbrakte 4 år i fengsel for drapet på sin romkamerat Meredith Kercher. I 2015 blir Amanda frifunnet. Dokumentaren viser litt av rettssaken både mot Amanda og hennes ekskjæreste (Sollecito) fra når hun bodde i Italia. Den viser også flere intervjuer med både Amanda, politiet og Raffaele Sollecito. Dokumentaren viser hvorfor politiet så på Amanda som skyldig og den setter også spørsmålstegn ved politiets arbeid under saken. Dokumentaren er ikke like bra som Making a murderer, synes hvert fall jeg, men absolutt verdt og få med seg! Trailer under.

The Staircase

Strømmes: På VG-tv

Dokumentaren fokuserer rundt mannen Michael Peterson, som fant sin kone Kathleen død i bunnen av trappa i deres eget hjem. Michael mener at kona falt ned trappa, politiet mener at han dyttet henne. Dokumentaren viser rettssaken og også intervjuer med statsadvokaten, som er overbevist om at han er skyldig. Jeg har selv ikke sett denne enda, men har lyst til å begynne på den allerede til uken, om jeg får tid. Anmeldelser jeg har lest av dokumentaren sier at den er svært bra, kan oppfattes som noe treg i begynnelsen, men at den tar seg opp.

Paradise Lost: The child murders at Robin Hood Hills

Strømmes: På HBO Nordic

På 90-tallet blir tre gutter funnet mishandlet og drept West Memphis, USA. Rykter florerer rundt drapene og det sies at de har blitt drept i forbindelse med et satanistisk rituale. Noen ungdommer blir tatt av politiet som skyldige i saken, men de har svært få beviser. Dokumentaren viser detaljerte åstedsopptak, nyhetsklipp og originale reportasjer, som gir en detaljert beskrivelse av den berømte saken. Denne dokumentaren får deg til å ville rive av deg håret, akkurat som når du ser Making a murderer, fengende!

Gåten i Isdalen

Strømmes: NRK nett-tv

Jeg vet ikke helt om denne kan gå under «True Crime» dokumentarer slik som dem ovenfor her, men jeg velger og ta den med likevel. Du har kanskje hørt om Isdalskvinnen? Hun ble funnet død i Isdalen i Bergen i 1970. Den dag i dag vet fortsatt ingen hvem hun er. Men en populær teori er at hun var spion, og jobbet i Norge. Nrk har laget en liten miniserie med korte episoder om hva de faktisk vet om Isdalskvinnen, og per i dag venter seerne fortsatt på en ny episode. Den nye episoden kommer når Nrk har fått svar på de siste DNA testene tatt av Isdalskvinnens tenner, så saken er fortsatt svært aktuell. Se første episode her.


#truecrime #dokumentar #krim #kriminteressert #krimblogg

Har du sett noen av seriene? Hva synes du om dem? Kom gjerne med anbefalinger til True Crime dokumentarer som ikke er nevnt i denne innlegget!

Kilder: Trailere fra Youtube. Kilde til «Gåten i Isdalen»: Nrk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s