Split

Filmanmeldelse av filmen Split

Filmen får 5 av 6 dolker, en god film som er verdt å se!

  • ​​Produksjonsår: 2016
  • Type: Thriller/skrekk
  • Regi: M. Night Shyamalan
  • Varighet: 117 minutter
  • Skuespillere: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Haley Lu Richardson, Betty Buckley, Bruce Willis har også en liten rolle i filmen

Filmen handler om en mann ved navn Kevin (James McAvoy) som har hele 23 personligheter. Han kidnapper 3 jenter som han låser inne i kjelleren på stedet der han jobber. Jentene forstår ikke helt hva som skjer i begynnelsen, men ettersom de får se de ulike personlighetene til Kevin forstår de straks at de er i stor fare og at de må komme seg vekk. De prøver å finne ut hvilken av personlighetene som kan hjelpe dem å rømme. 

Kevin sin terapeut forstår straks at noe er galt når de har timer sammen, og at noe stort er i ferd med å skje. Men forstår hun det tidsnok?

En av de tre jentene (Anya Taylor-Joy) i filmen ser man mer til enn de to andre, med god grunn, hun spiller også best av de tre. Hun spiller ei jente med psykiske problemer som forstår raskere hvordan hun skal manipulere Kevin for å slippe ut. En av Kevins personligheter er en ung gutt ved navn Hedwig, som jenta prøver gjennom store deler av filmen og bli venner med slik at han kan hjelpe henne ut.

Det er overnaturlige elementer i filmen som kommer ganske overraskende, jeg er usikker på om dette var en god overraskelse eller ikke. Filmen var utrolig spennende, men i begynnelsen litt treg. Den tar seg opp mot slutten da en jakt bygger seg opp med filmens hovedrolle Kevin og en av de kvinnelige skuespillerne. Da er det virkelig skummelt, og jeg bet negler det siste kvarteret!

James McAvoy sitt skuespill er fantastisk! Han spiller en psykisk syk person med stor overbevisning, all honnør til skuespilleren for rollen. Alle personlighetene vi får se i filmen er godt gjennomført, og filmen er til tider også morsom. Slutten vitner kanskje om en oppfølger av filmen..?

Trailer kan du se under

 

Har du sett filmen? Hva synes du om den?

#skrekkfilm #anbefaling #krim #kriminteressert #krimblogg

Kilder: fakta om filmen er fra imdb.com, trailer hentet fra youtube.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s