Beware the Slenderman

Dette blogginnlegget inneholder spoilere

I dag så jeg dokumentaren «Beware the Slenderman». En veldig interessant dokumentar som handler om to jenter (Anissa og Morgan) på 12 år som lurer venninnen sin (Payton) ut i skogen, for og så knivstikke henne 19 ganger over store deler av kroppen.

De gjør dette fordi de ønsker å gjøre en fantasifigur kalt Slender Man fornøyd, de tror at Slender Man kan skade deres familier om de ikke gjør som han ønsker. Årsaken til hvorfor de gjorde det de gjorde fremgår for meg som litt splittet, for jentene sier også at de ønsker å bli Slender Man sine «tjenere», at de ville tilbringe tid med, og være som fantasifiguren.

Slender Man ble oppfunnet av Eric Knudsen i 2009 på forumet «Something awful», som hadde en konkurranse om å redigere et vanlig bilde slik at det så paranormalt ut. Etter dette vokste myten om Slender Man, og mange barn ble fascinert av historiene som gikk viralt på nettet. To av disse barna var Morgan og Anissa. 

31 mai 2014 var dagen da jentene skulle prøve å ta livet av sin venninne. De hadde planlagt dette siden desember 2013. Så det var altså ikke noe som ble utført i affekt. Etter at jentene knivstakk Payton, forlot de henne i skogen og gikk mot Nicolets nasjonalpark. Det ble sagt at Slender Man bodde i nasjonalparken, og Anissa og Morgan gikk hit for å møte fantasifiguren. På sin vei mot Slender Man ble jentene plukket opp av politiet. Payton overlever utrolig nok overfallet, men hun tilbringer flere dager på sykehus.

Dokumentaren viser politiavhør av jentene, noen opptak fra rettssaken og generelt hva som kan få barn til å begå slike handlinger. Litt ut i dokumentaren ser vi at Morgan har fått diagnosen schizofreni, en diagnose hennes far også har. Moren til Morgan forteller at hun under oppveksten la merke til at Morgan ikke var som andre barn, at hun manglet empati. Morgan blir også mye mobbet på skolen, og hun sliter med å passe inn. Foreldrene var veldig glade på hennes vegne da hun endelig fant en venn i Anissa.

Under rettssaken snakker en politimann om funn de har gjort på Morgans rom. Flere tegninger av Slender Man, barbiedukker tegnet på med rød tusjpenn som skal forestille blod og en barbiedukke med avkappede legger og underarmer blir funnet.

Payton sa til politet at begge hennes venninner fortjente straff, men Morgen fortjente høyere straff, ettersom hun var den som knivstakk mens Anissa bare så på.

        

Etter og ha sett dokumentaren sitter jeg egentlig bare igjen med en følelse av tristhet. Det er så skremmende å se hva internett, mobbing og selvfølgelig en alvorlig psykisk sykdom som schizofreni kan gjøre med et barn. Er det internett og historiene om Slender Man som gjorde at Morgan ville drepe sin venninne, eller er det den psykiske sykdommen som spiller inn? Barn er uansett svært lett påvirkelige.. Anissa er ikke uskyldig i saken, hun var også med på overfallet og hun var med på planleggingen, og hun har ikke diagnosen schizofreni. 

En rettssak konkluderte med at jentene skal bli dømt som voksne, og ikke som barn. Hadde de blitt dømt som barn kunne de sluppet ut av fengsel i en alder av 18 år. Når de nå skal dømmes som voksne risikerer de opptil 62 år i fengsel. Jeg synes at Anissa og Morgan skulle blitt dømt som det de er, nemlig barn. Min mening er at begge trenger psykisk hjelp, jeg er mer redd for hva slags mennesker de kommer til å bli om de skal tilbringe 62 år i fengsel, det hjelper hvert fall ikke på ustabile barnesinn. Rettssaken starter nå i 2017, det blir spennende å se hva som skjer videre.

Dokumentaren er hvert fall å anbefale, den er nå ute på HBO Nordic, trailer kan du se under.


#slenderman #truecrime #krim #mysterie #krimblogg #kriminteressert

Bilder og video: deviantart, youtube, vimeo.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s