Mysteriet rundt Birgitte Tengs

Få drap har fått så mye oppmerksomhet som drapet på Birgitte Tengs. Det er laget podcaster og bøker om drapet. Drapet er fortsatt like aktuelt i dag, og det forblir uløst.

@

Den 5 mai 1995 var var Birgitte på et ungdomstreff i bedehuset i Avaldsnes. Hun satt på med tre andre jenter inn til sentrum av Kopervik. Det er gjort flere observasjoner av Birgitte denne kvelden, og mange pratet med henne. Politiet tror den siste sikre observasjonen er i gågata av Kopervik sentrum, Birgitte snakket med en ukjent person i en bil. 

Åstedet var bare 400 meter fra der Birgitte bodde. Dette var en grusvei som var ganske så øde, det ble funnet spor som tydet på at hun hadde blitt slept bortover veien. En bonde, på leting etter sauene sine den 6 mai 1995, fant Birgitte voldtatt og drept bak noen trær. Hun hadde store skader og kjolen hun hadde på seg var trukket opp. 

DNA teknologien var ny og relativt usikker i 1995, på grunn av dette var politiet lenge på jakt etter en drapsmann med langt hår, nettopp fordi det var funnet lange hår som ikke var Birgitte sine i hånden hennes. Ny eksperter undersøkte DNA fra hårene, og det viste seg at disse var Birgittes. Igjen sto politiet på bar bakke. 

10.30 torsdag.

 

 

 

Kilder: http://www.vg.no, http://www.wikipedia.org, bilde: http://www.kannikskoleavis.wordpress.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s