Hvem drepte JonBenét Ramsey?

 

Julen 1996, en 6 år gammel jente som tidligere har deltatt i skjønnhetskonkurranser, blir meldt savnet av sin mor. Et brev med krav om løsepenger blir funnet på kjøkkenet til familien, kravet er på $ 118.000 og i brevet står det tydelig at politiet ikke skal kontaktes. Familien ringer rundt til venner og nære slektninger, som kommer over til huset for å støtte familien. Politiet undersøker huset og finner ingen tegn til innbrudd, et vindu i kjelleren hadde knust før jul uten å bli reparert. Politiet mener at ingen kan ha kommet seg gjennom der, blant annet på grunn av et spindelvev i vinduet som fortsatt er intakt.

8 timer etter at familien melder henne savnet, finner faren John Ramsey sin datter livløs i kjelleren. Politiet mistenkte foreldrene umiddelbart for å ha drept sitt eget barn. Det viste seg at JonBenét var blitt kvelt og hodeskallen var knust, det var også tegn på seksuelt misbruk. 

Underveis i etterforskningen mente politiet at enten moren, eller broren Burke Ramsey (som var 9 år på tidspunktet) hadde drept JonBenét, de mente at brevet med krav om løsepenger var skrevet av moren for å dekke over drapet. 

Det er også kastet mistanke rundt telefonsamtalen moren hadde med politiet da hun meldte sin datter savnet, hør på den i videoen under:

I følge lydopptaket sier moren at datteren er forsvunnet og at et krav om løsepenger er funnet. På slutten av samtalen virker det som om moren tror at hun har lagt på, men forbindelsen ble faktisk ikke brutt. Kvinnen som besvarte telefonen hos nødsentralen har sagt i nye intervjuer at hun faktisk hørte mer enn hva som finnes på opptaket. Nå mener de at nye analyser av opptaket tyder det som ble sagt:

En mann: «Vi snakker ikke til deg!» (dette er det trolig faren som sier)

En kvinne: «Hva har du gjort? Hjelp meg, Jesus!» (muligens moren)

Et barn: «Hva er det du fant?» (muligens Burke Ramsey)

 

2013 ble dokumenter fra 1999 offentliggjort. I disse dokumentene sto det at jury hadde planer om å starte en rettssak mot foreldrene. Rettssaken ble aldri noe av på grunn av manglende beviser. 

I 2003 ble det tatt DNA prøver av JonBenét´s klær. DNA prøvene viste seg og tilhøre en ukjent mann. Familien ble da renvasket og de fikk en offentlig unnskyldning, det var allikevel for sent for moren Patsy, som døde av kreft i 2006. I 2009 blir saken gjenåpnet, den er fortsatt uløst den dag i dag.

Hvem kan ha drept JonBenét?

De mest populære teoriene er at foreldrene eller broren har drept JonBénet. Det bodde også flere personer i nærheten av hjemmet til Ramsey som tidligere var dømt for seksuelle forbrytelser. Men om en ukjent person skal ha drept JonBenét, hvordan kom personen seg da inn i huset når det var ingen tegn på innbrudd? 

En dokumentarserie om drapet vil forhåpentligvis komme på Netflix i løpet av våren 2017, kanskje den vil gi oss noen flere svar. Burke Ramsey snakket også ut om drapet på Dr. Phil i 2016, videoen kan du se under. 

 

Hvem tror du drepte JonBenét?

#krim #truecrime #krimblogg #jonbenet #kriminteressert

Kilder: Boken 501 most notorious crimes, http://www.wikipedia.org, http://www.kk.no, http://www.forensicoutreach.com, http://www.tv2.no, http://www.youtube.com

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s